fbpx

Henkilötarinat sitouttavat ja kuvaavat toimintaa läheltä | Hennaksi

Vuonna 2016 olin mukana Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin hallituksessa. Osa yhdistystoimintaa on juuri viestintä ja monipuolinen sellainen. Pestini ohella toimin tiedotustiimissä: olin mukana tekemässä kuukausittaista uutiskirjettä: oikoluin tekstit, otin valokuvia, kirjoitin juttuja, mm. henkilötarinoita ja tiedotteita.

Mikä sai minut kirjoittamaan nämä henkilötarinat? Olen tehnyt elämäni aikana paljon yhdistystoimintaa. Aloitin hommat yliopistoaikana opiskelijayhdistyksestä ja lopetin viimein nuorkauppakamariin. Yhdistystoiminta, kokouskäytännöt, asiakirjahallinta, projektityö, tapahtuman järjestäminen – kaikki nämä termit tulivat varsin tutuiksi kuten myös toimet jokaisessa toimessa. Jokaisessa yhdistyksessä oli omat tapansa toimia, mutta peruskäytännöt olivat samat. Luottamusmiehenä näin myös ammattijärjestöpuolen sekä yhteysopettajana pääsin mukaan toisella tavalla. Tärkeintä kaikessa tässä oli kuitenkin verkostoituminen, ihmisten tapaaminen sekä yhteistyökumppaneiden löytäminen. Matkalta haaviini on jäänyt useita. Halusin aukaista sen toiminnan läheltä ja tuoda sen samaistuttavaksi. Parhaiten se onnistuu esittelemällä tekijät henkilötarinoiden muodossa.

Mitä kuukauden tervaporvari -henkilötarinoissa kerrotaan?

Yksi projektini Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamarissa oli Kuukauden Tervaporvari -henkilötarinat. Se oli oma ideani ja halusin tuoda esiin positiivisessa mielessä yhdistyksemme tekijöitä. Ideana oli esitellä palkittuna vuonna nuorkauppakamarimme jäseniä, millaisia ihmisiä he ovat muuten ja mikä ajoi heidät toimintaan mukaan. Samalla myös tutustuin näihin ihmisiin paremmin.

Alla listaus jutuistani, mitkä kirjoitin vuonna 2016 Terva-Eemeliin Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamarin uutiskirjeeseen. Siitä voisi ottaa nykyväki mallia myös kirjoitusasun puitteissa. #punakynäpaholainen

Kuukauden Tervaporvari -henkilötarinat, jotka julkaistiin Terva-Eemelissä:

Kuten huomaat, Hennaksi maailma kuulostaa mielenkiintoisemmalta. Kiitos jokaiselle artikkelisarjaan osallistuneelle ”tervikselle”. Nämä kertovat kirjoittamistyylistäni, ne näyttävät tarinallistamistaitoni sekä ovat upea työnäyte tätä työtäni ja yrittämistäni silmällä pitäen. Kiitos rakkaat! 

Haluatko tuoda yhdistystoiminnan jäsenien lähelle? Kaipaako yrityksesi henkilötarinoita? Haluatko pienen mainostoimiston tekemään ne?

Ota yhteyttä ja keskustellaan!

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)