Haastattelut kuvaavat toimintaa läheltä | Hennaksi

Vuonna 2016 olin mukana Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin hallituksessa. Tärkein osa yhdistystoimintaa on juuri viestintä ja monipuolinen sellainen, koska viestinnän kautta koko toiminta tuodaan näkyväksi. Koulutusjärjestäjän toimen ohella toimin tiedotustiimissä: olin mukana tekemässä kuukausittaista uutiskirjettä: oikoluin tekstit, otin valokuvia, haastattelin nuorkauppakamarimme henkilöitä sekä kirjoitin juttuja näistä, mm. henkilötarinoita ja tiedotteita.

Henkilöhaastattelut kuvaavat mielestäni toimintaa parhaiten ja tuovat sen myös tutuksi lukijoille. Kun asioilla on kasvot, on ne helpompi ottaa omaksi. Mikä sai minut tekemään nämä haastattelut? Mikä sai minut kirjoittamaan nämä henkilötarinat? Olen tehnyt elämäni aikana paljon yhdistystoimintaa. Aloitin hommat yliopistoaikana opiskelijayhdistyksestä ja lopetin viimein nuorkauppakamariin. Yhdistystoiminta, kokouskäytännöt, asiakirjahallinta, projektityö, tapahtuman järjestäminen – kaikki nämä termit tulivat varsin tutuiksi kuten myös toimet jokaisessa toimessa.

Jokaisessa yhdistyksessä on omat tapansa toimia, mutta peruskäytännöt ovat aina samat. Luottamusmiehenä näin myös ammattijärjestöpuolen sekä yhteysopettajana pääsin mukaan toisella tavalla. Tärkeintä kaikissa näissä yhdistystoimissa on kuitenkin verkostoituminen, ihmisten tapaaminen sekä yhteistyökumppaneiden löytäminen. Matkalta haaviini on jäänyt useita. Haluan aukaista sen toiminnan läheltä ja tuoda sen samaistuttavaksi. Parhaiten se onnistuu esittelemällä tekijät henkilötarinoiden muodossa. Siitä syystä lähdin haastattelemaan nuorkauppakamarimme jäseniä – avaintekijöitä sekä perustyyppejä, jotka muodostavat kivijalan koko toiminnalle.

Mitä kuukauden tervaporvari -henkilötarinoissa kerrotaan?

Yksi projektini Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamarissa oli Kuukauden Tervaporvari -henkilötarinat. Haastattelut olivat oma ideani ja halusin tuoda esiin positiivisessa mielessä yhdistyksemme tekijöitä. Ideana oli esitellä palkittuna vuonna nuorkauppakamarimme jäseniä, millaisia ihmisiä he ovat muuten ja mikä ajoi heidät toimintaan mukaan. Samalla myös tutustuin näihin ihmisiin paremmin.

Alla listaus jutuistani, mitkä kirjoitin vuonna 2016 Terva-Eemeliin Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamarin uutiskirjeeseen. Siitä voisi ottaa nykyväki mallia myös kirjoitusasun puitteissa. #punakynäpaholainen

Hennaksi - Kiinnostavaa sisältöä intohimolla

Kuukauden Tervaporvari -henkilötarinat, jotka julkaistiin Terva-Eemelissä:

Kuten huomaat, Hennaksi maailma kuulostaa mielenkiintoisemmalta. Kiitos jokaiselle artikkelisarjaan osallistuneelle ”tervikselle”. Nämä kertovat kirjoittamistyylistäni, ne näyttävät tarinallistamistaitoni sekä ovat upea työnäyte tätä työtäni ja yrittämistäni silmällä pitäen. Kiitos rakkaat! 

Haluatko tuoda yhdistystoiminnan jäsenien lähelle? Kaipaako yrityksesi henkilötarinoita? Haluatko pienen mainostoimiston tekemään ne? Ota yhteyttä ja keskustellaan!


Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen

Blogitekstin kirjoitti digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin moniosaaja

Henna Eklund | Punakynäpaholainen

Moniosaajat ovat tulevaisuutta. Olen kirjoittaja, copywriter sekä punakynäpaholainen. Olen viestinnän moniosaaja ja ”ikiharjoittelija” eli nälkäni oppia lisää ei lopu koskaan. En suostu vain pintapuolisten asioiden hallintaan, koska teen enemmän. Haluan tutustua ja tarkkailla ympäröivää maailmaa. Kiinnitän huomiota juuri eri tapoihin hoitaa viestintä ja markkinointi ja avaan huomioitani tässä blogissa.