Lumingerie ja Sata tarinaa -yritystarina | Hennaksi

Savonlinnan Oopperajuhlilla on ollut vuodesta 2014 lähtien Inspired In Finland (IIF) -hanke käynnissä, jossa ovat korostuneet erilaiset teemat vuosittain. 2014 – 2015 teemana oli luovuus, viime vuonna 2015 – 2016 ideana oli intohimo. 

Nuorkauppakamaritoiminnan kautta pääsin kirjoittamaan ystäväni Mervin yrityksestä yritystarinan Sata tarinaa -kampanjaan. Yritysten tarinoista käy ilmi, että maastamme löytyy intohimon lisäksi myös vahvaa uskoa talouselämän piristymiseen. Olisi ollut mahtavaa päästä kirjoittamaan mukaan useampi yritystarina.

Ystäväni yritys on Lumingerie ja kirjoittamani tarina ohessa. Yritys on elänyt oman tarinansa ja käynyt läpi omat kehitysvaiheensa.

Kurvikkaille D-kupista alkaen

Sormet kulkevat pitkin pitsireunusta, tuntevat saumakohdat kuppikohdassa ja lopulta kaarituen ohjaavan otteen. Värit eivät ole perinteistä valkoista, ihonväristä tai mustaa, vaan joukossa vilahtaa pinkkiä, violettia ja sitä sinistä kaikissa muodoissa. Tällainen on Lumingerie-yrityksen toimitusjohtajan arki. Tämä tyttö tekee työtä niiden tuotteiden parissa, joista hän tykkää. Lisäksi, kun yhtiökumppanina on oma aviomies, ei työyhteisökään voisi olla hullumpi.

2008 tammikuussa polkaisi omistaja käyntiin projektin, joka lähti liikkeelle hääsuunnitteluiden lomassa. Mistä löydä hyvät, istuvat ja tukevat alusvaatteet elämäsi suurimpaan hetkeen? Varmasti muutkin painivat saman ongelman kanssa? Lumijoen yrittäjyyskoulutuksesta hän haki opit ja lähti tuumasta toimeen. Aluksi yritys pyöri kotoa käsin. Markkinointiin ei juurikaan ollut varaa laittaa rahaa. Kovalla työllä, erinomaisella asiakaspalvelulla sekä tuotevalikoiman monipuolisuudella Lumingerie nousi esiin tavallisten rintaliivikauppojen joukosta. Kun alusvaatelaatikot vyöryivät työhuoneesta eteiseen, makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen täyttäen jokaisen vapaan tilan, tuli aika muuttaa. 2010 alkaen toimitilat löytyivät Oulunlahden yrityskylästä aluksi 130 neliön kokoisesta tilasta, ja nyt 2015 tilaa löytyy jo tuplasti enemmän.

Nykyään Lumingerie tarjoaa verkkokauppana alusvaatteita naisille ja miehille, uima-asuja, shapewear-tuotteita, sukkatuotteita sekä isorintaisille mitoitettuja vaatteita. Päätuotteena ovat kuitenkin edelleen rintaliivit D-kupista ylöspäin.

Yrittäjäksi lähteminen ei aina ole helppoa, vaan se vaatii taustatutkimusta ja paneutumista siihen tuotteeseen, josta haluaa itselleen elinkeinon. Omistaja sanookin, että: ”Ei kannata luovuttaa heti, vaikka alkuun näyttäisikin, ettei asiakkaita löydy. Luotettavuutta ja nimeä ei saa kuin ajan kanssa, ja ainoastaan tekemällä asiat hyvin. Nettikaupassa erotut palvelulla ja tarpeeksi erikoistuneella tuotevalikoimalla.” 

Mitä tällainen yritystarina vaatii?

Millaisia asioita tulisi ottaa huomioon tällaista tarinaa kirjoitettaessa? Opetin 10 vuotta näitä asioita, kerroin opiskelijoille, mikä tarinan ydin on ja mikä yritystoiminnan ydin on. Jos viimeistään liiketoimintasuunnitelmassa et tuo esille ideaasi, on se ihme. Yritystarina on se teksti, joka pitää sinut hengissä silloin, kun kaikki seinät kaatuvat päällesi. 

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)