Sheltit-lehden toimittaja | Hennaksi

Vuosina 2014 – 2015 olin toimittaja Sheltit-lehdessä. Artikkelini käsittelivät niin yhdistysviestintää kuin harrastustoimintaa. Sheltit-lehti on Suomen Shetlanninlammaskoirat ry:n julkaisema lehti.

Olin ensimmäistä kertaa oikea toimittaja. Lähdin toimittajaksi vain suorasta pelkästä palosta kirjoittaa. Yhdistystoimintaa olin tehnyt paljon, ja halusin tehdä jotain muuta siihen liittyen. Halusin kirjoittaa lempiaiheestani – koirista – harrastajien lehteen. Halusin tuoda sanoiksi tunteen, jonka koen, kun pieni shelttini istuu syliini ja käpertyy suojaani nukkumaan. Tiedän, että ilman minua ja ilman antamaani lämpöä tuo uni ei olisi niin pehmoinen ja hengitys koirallani rauhallinen. 

Kokeilin äidinkielen opettajan opintojen aikana toimittajuutta sekä kirjoittelin tekstejä omaan käyttööni. Kirjoittaminen on aina tapani purkaa tuntemus auki, jättää muistijälki ihon alle aiheesta ja onnesta. Siksi tämä työkin tuli kohden ja kovaa, vaikka tutkinto taskussa olikin. Halusin kaataa tietoa toisten eteen toisella tavalla. Se ei olisi pakkopullaa, vaan se olisi halua saada se tieto omaksi ja halua lukea se asia, mitä olen kirjoittanut, mitä olen luonut ja mitä olen rakentanut.

Mistä Sheltit-lehti kertoo?

Lehdestä voi lukea ajankohtaisia asioita shetlanninlammaskoirien elämästä. Lehdessä julkaistaan mm. hallituksen ajankohtaisia tiedotteita, valtakunnallisten shelttiyhdistysten kuulumisia, näyttelyiden tuloksia ja paljon muita juttuja shelttien elämästä. Lehden saat, jos olet Shetlanninlammaskoirat – Shetland Sheepdogs ry:n jäsen. (http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/sheltit-lehti/)

Toimittajana kirjoittamani tekstit:

Olin Pohjois-Suomen Sheltit ry:n puheenjohtajana vuonna 2015, jolloin kirjoitin kuulumiset Sheltit-lehteen yhdistyksemme puolesta. Yhdistysviestintä on iso osa harrastustoimintaa:

Kiitos noista hetkistä kynän varressa. Rakastin tuota tekemistä. Jos saisin valita, tekisin ainakin 1/5-osan nykyisestä työstäni enemmän pidempiä haastatteluita, tarinoita sekä kirjoituksia ilmiöistä, kokemuksista ja kohtaamisista. Haluaisin kirjoittaa ammattilaisen elämästä omin sanoin ja omasta näkökulmasta. 

Kaipaatko toimittajaa? Etsitkö kirjoittajaa? Täällä olisi freelance-tekijä, joka kaipaa kohteita.
Toimittajatyöt kiinnostavat Hennaksia enemmänkin. 

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)