Asiakkaan kohtaaminen – Salesvation Oulussa 10.2.2017 | Hennaksi

Asiakkaan kohtaaminen, asiakkaan kanssa toimiminen ja toisaalta myös yhteisen sävelen löytäminen on myyjän arkea. Hyväksi myyjäksi ei tulla tuosta vain (paitsi ne, jotka ovat syntyneet ns. kramofonin neulalla rokotettuina + karisman kera), vaan hyväksi myyjäksi tullaan vasta ns. seurannan, tarkkailun ja tutustelun kautta. Otetaan oppia paremmilta, huomataan omat heikkoudet ja luodaan itsellemme myyntipersoona.

Salesvation III -tapahtuma Oulussa tarjosi oikeita aseita käytännön myyntiin sekä eväitä liiketoiminnan kasvun rakentamiseen päivän huippupuhujien kautta. Asiakkaan kohtaaminen tehtiin varsin helpoksi. Puhujina olivat viestinnän ammattilaiset Katleena Kortesuo, Petri Parviainen, Harri Gustafsberg ja Esko Aho.

Oli ilo päästä osallistumaan Salesvation-tapahtumaan Oulussa 10.2.2017 syntymäpäivänäni. Aluksi ajattelin, mitähän tällainen päivä voisi tarjota minulle. Sain mahdollisuuden päästä mukaan talkoolaisena, järjestäjän tahon apuna. Aloittelevan yrittäjän on hyvä ottaa kaikki mahdollinen irti sieltä, mistä sen saa.

Mikä oli synttärilahjani?

Hedelmällisimmiksi puheenvuoroiksi koin Katleena Kortesuon ja Petri Parviaisen puheenvuorot. Niistä sain ehkä eniten irti. Katleenalla oli hyvin ihmisläheinen, tarinallinen tapa rakentaa kuva asiakaskokemuksista. Ilmaisut ”mene asiakkaasi paidan alle” sekä ”palkkaa empaattinen peluri” yhdessä kokemuksen summan, laatuajattelun sekä itsevastuun kanssa saivat kiinnostumaan enemmän ja enemmän tästä näkökulmasta. Olin puheenvuoron jälkeen hieman röyhkeäkin ja kävin hakemassa häneltä synttärilahjaksi kirjan kriisiviestinnästä. Kiitos edelleen lahjasta! Muutama sivu enää lukematta. 🙂

Petri Parviainen taas täytti päämme upealla paasauksellaan palvelusta, myynnistä – vieläkin taidan sulatella tätä antia, ja pohtia, mitä jäi huomaamatta. Myynnistä teemme ehkä turhan usein liian vaikeaa. Rakennamme asiasta korkeahkon muurin, vaikka oikeasti pitäisi vain mennä ja haistella, mitä asiakas haluaa – kerätä signaaleja ja vastata merkityksillä ja assosiaatioilla. Puheenvuoron jälkeen yleisökin oli ehkä juuri yhtä uupunut kuin puhujakin. Kiitos siis infotulvasta.

Tapahtumaa live-kuvitti Linda Saukko-Rauta. Pääsin ensimmäistä kertaa ihastelemaan hänen työtään. Hänen piirroksensa luennoista löytyvät hänen Twitter-tililtään. Kiitos niistä.

Tästä se kaikki lähti liikkeelle. Tämän päivän jälkeen uskallan olla varmemmin yrittäjänainen, tekijä. Niin Katleenan kuin Lindan antama esimerkki valoi uskoa tulevaan.

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)