Mitä se SEO on? Miten se oikein toimii? | Hennaksi

Mitä se SEO on? Miten se oikein toimii? | Hennaksi

Viikonloppuna työskentelin verkkosivujeni parissa aika ahkerasti. Näin aloittelevana yrittäjänä, nimeä keräävänä ja hakevana, minun pitää opiskella tavat ja olla tietoinen, kuinka näyn, miten kuulun ja miten soin ihmisten huulilla.

Tuo SEO on ihana sana. Jokainen verkossa toimiva painii SEOn ja asiasanojensa ympärillä. Verkkis esimerkiksi mainostaa nyt todella tehokkaasti heidän ohjettaan, samoin moni muu samoja tuotteita ja palveluita markkinoiva taho. Kaikilla on halu olla hakusanoissa korkeimmalla heti maksettujen mainosten jälkeen.

Ajattelin laittaa oman kauhani soppaan ja laittaa muutaman esimerkin alle, miten voit parantaa näkyvyyttäsi.

”Lisää oikeat asiasanat oikeisiin paikkoihin.”

Tämä on kaunis neuvo. Aloittelijalle nousee varmasti mieleen kysymys, mitä ne oikeat paikat ovat? Ohjeissa korostuu aina verkkosivun nimi, kuvien kuvaukset, otsikoinnit sekä sivun ensimmäiset 100 sanaa. Kannattaa siis miettiä, mitä sitä tulikaan laitettua sinne.

”Lisää erikseen asiasanat jokaisen tiedoston metatietokohtaan.”

Jokainen ohje mainostaa tässä kohtaa omaa palveluaan, sitä, miten saat hukutettua asiasanasi sivustoosi palvelullamme vähän huomaamatta. Anna vain muutama euro ja tsädäm! Rakastan omaa WordPress-pohjaani. Siinä on ajateltu asiat hyvin etukäteen. WordPress muutenkin tarjoajana on todella hyvä tällaiseen muokkailuun. Lisäohjelmat antavat siellä paljon.

”Selvitä erilaisten analyysityökalujen kanssa asiasanojesi toimivuus.”

Tämäkin on ihan kiva neuvo, mutta kun menet kokeilemaan määritystyökalua, törmäät suomen kielen muuriin. Google Analytics on ihan uskomattoman hyvä palvelu tähän. Tutustu siihen pakettiin, koska sitä kautta saat arvokkaita tietoja, joita voit käyttää hyväksesi. Lisäksi ilman ääkkösiä saatat saada ehkä parempia hakutuloksia?

Lopuksi

Oma henkilökohtainen SEO siis kannattaa näillä vinkeillä rakentaa. Kun tiedät omat asiasanasi, joilla markkinoit palveluasi, voit lisäillä niitä metatietoon ja tietysti tekstiisi ihan vapaasti. Jos tuntuu, että et osaa rakentaa sivujasi, käytä palveluntarjoajia ja maksa muutama euro siitä ilosta.

Tässä muutama linkki, joista voit hakea lisää tietoa. Näillä varmasti pääset alkuun! Onnea matkaan!

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.