BNI-kasvupäivä ja vieraskäynti | Hennaksi

Mike Dooley

BNI-kasvupäivä ja vieraskäynti | Hennaksi

Mieheni herää perjantaiaamuna odottamattoman aikaisin. Hänellä on hirveä tohina päällä – suihku käy nopeasti, kahvit hän ehtii keittää, mutta pian hän on jo ovella menossa. Ennen lähtöään hän käy antamassa suukon minulle ja sanoo, että BNI odottaa. Kysymykseni jäi ilmaan: ”Mikä ihmeen pee-än-ii?” Jäin seisomaan kahvikuppi kädessä keittiöön, ja pian Skodamme vilahti pihasta pois.

 

Tämä oli ensikosketukseni BNI-toimintaan. Se kieltämättä herätti ns. ihmetystä, negatiivisuutta aamuherätyksen vuoksi, mutta jos mieheni oli valmis heräämään näin aikaisin perjantaiaamuna ja pukeutumaan edukseen, oli se mielestäni tutkimisen arvoinen asia.

 

Mitä BNI-toiminta siis on?

Sain siihen ensikosketuksen tosiaan mieheni kautta. Pian hän esitteli asian minulle tarkemmin. Mieheni innostuu aina tuollaisista järjestöistä helposti, ja sama mieltymys on meillä molemmilla. Olemme yhdessä tekeviä tyyppejä, rakastamme verkostoitumista ja uusia kasvoja. Tutustumme helposti uusiin ihmisiin ja jätämme mielellämme positiivisen kuvan itsestämme, että ihmiset voivat jälkeen päin sanoa: ”Ai, ne Eklundit. Joo. Mahtavaa väkeä.”

BNI tosiaan on verkostoitumisorganisaatio. Kuten verkkosivuilla sanotaan, toiminta perustuu ”Givers gain”-filosofiaan. Toimimme maailmassa, jossa ympärillämme vilisee koko ajan eri alojen ammattilaisia, jotka tarjoavat erilaisia palveluita helpottamaan tavallisen ihmisen arkea. BNI-toimijat siis suosittelevat, jakavat liidejä ja kertovat yhteistyömahdollisuuksista toisilleen. Tiedämme, kuka osaa minkäkin alan hyvin, joten sitä on helppo suositella muille ja kertoa, että tämä on luotettava liikekumppani. Hän osaa tehdä tuon asian sinulle. ”Ai, sinä tarvitset sisällöntuottajaa tai copywriteria? Tunnetko Eklundin Hennan, siltä saa hyvää settiä tuohon käyttöön. Kannattaa ottaa yhteyttä. Tässä hänen yhteystietonsa.” Kun tästä liidistä syntyy kauppa, se ilmoitetaan verkostolle. Organisaatio seuraa tätä verkostoitumistoimintaa koko ajan.

 

Verkostojen avulla se pienikin ponnistaa

Viikko sitten ystäväni Riikka Enqvist Viviendalta otti minuun yhteyttä ja kysyi, haluaisinko lähteä vieraaksi seuraavalla viikolla torstaina ja sitä seuraavalla viikolla BNI-lounaalle. Innostuin ja tietysti! Torstaina h-hetki läheni ja olin laittautumassa peilin edessä. Lounaalla emme olisi vain osallistuvia kasvoja, vaan jokainen saisi pitää 30 sekunnin markkinointipuheenvuoron itsestään. Harjoittelin samalla sanomistani ja mietin, miten kertoisin asiani. Maskaraa meinasi mennä silmään, kun otin käteni liian hyvin mukaan esittelyyn.

Saavuin tapaamispaikkaan hyvissä ajoin. Ovelta näin jo heti tuttuja kasvoja, ja mieleni rentoutui – ei tämä ehkä olisikaan niin kauheaa. Tapahtuman organisaattori antoi minulle tarran rintaani, että kaikki tietäisivät edes nimeni, ja sitten nousin portaat ylös itse tilaan. Paikalle oli saapunut todella paljon väkeä, osa oli tuttuja, osa tuntemattomia. Kävelin Riikan kanssa pöytään ja esittäydyin ympäristölleni. Uusi kasvo kiinnostaa aina, ja kysymyksiä sateli siitä, mitä minä teen. Vastailin mahdollisimman hyvin kaikkeen ja toin osaamistani esille. Seura oli mielenkiintoista ja mukavaa. Pian tuli aika, että menisin esittelemään itseni. Mielessäni pyöri vieläkin kaikki mahdollinen, mitä sanoisin, miten sanoisin. Mielessäni oli vain teemani, jonka halusin jättää mieleen. ”Hennaksi kaikki kuulostaa vain niin paljon mielenkiintoisemmalta.” Tämän toinkin esille ja oli ilo huomata, että jäin mieleen. Käyntikorttini vietiin ns. käsistäni. Toivottavasti saan liidejä mahdollisimman paljon takaisin.

Kaksi kärpästä samalla iskulla

Perjantaina tein saman homman, mutta mieheni vieraana perjantain ryhmässä, joka oli paljon suurempi ja yritysten alojen skaala huomattavasti laajempi. Heillä oli perjantaina nimenomaan kasvupäivä, ja käytin tämän hyväkseni. Muutama naama oli tuttu torstain ryhmästä eli hekin olivat vierailijoina tulleet paikalle tännekin. Koska ryhmä oli iso, vierailijaesittelylle oli aikaa vain 10 sekuntia. Ilo on aina huomata, että kun yleisö naurahtaa hyväntahtoisesti esitykselle, se on täyttänyt tarkoituksensa. Esittelyni oli mieleenpainuva, ja toivottavasti saan liidejä takaisin mahdollisimman monta. Toisaalta perjantain ryhmässä oli vierailemassa myös eräs hyvin huomionarvoinen henkilö – Tyrnävän kunnanjohtaja Marjukka Manninen. Oli ilo seurata hänen esiintymistään. Hänellä on auraa, karismaa ja upea tapa tuoda asiansa esille. Ihastuin häneen esiintyjänä ja asian esittelijänä. Hän jäi mieleeni positiivisessa mielessä. Ihanaa huomata, että myös kunnanjohtajat voivat olla persoonia.

Täytyy sanoa, että ensikokemukseni tästä oli hyvä. Huomasin alojen kirjoa tutkiessani, kuinka monelle voisin tehdä töitä, kuinka paljon kaltaistani ammattilaista kaivataan. Ihan jokaiselle tekstintuottaminen ei ole helppoa, ja usein tekstit jäävät ns. laatikkoon itsekriittisyyden vuoksi. Siksi haluankin auttaa näitä ihmisiä tässä ja ottaa hallintaani sisällöt, sisällöntuottamisen ja yrityksen viestinnän.

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.