”Kustannustoimittaja tässä terve!” | Hennaksi

Sosiaalisuus, verkostoituminen, tutustuminen uusiin ihmisiin – taitoja, jotka otetaan itsestäänselvyytenä. Tosin hyvin usein jäämme odottamaan seinän viereen, että joku hakisi meidät tanssiin mukaan. Onneksi oikeassa maailmassa ei tarvitse odotella naistenhakua. Pääsin kustannustoimittajaksi oudon sattuman kautta.

Oli BNI Oulu Driven vierailijapäivä, ja se järjestettiin Oulun jäähallilla Ravintola Roudassa. Annoin suukon mieheni poskelle ja nousin ulos autosta. Kävelin ylös ravintolan ovelle ja otin kiinni ovenkahvasta. Sisältä kuului iloista naurua ja puheensorinaa. Avasin oven ja siirryin lämpimään tunnelmaan. Samalla aukaisulla paikalle tuli muitakin ihmisiä. BNI:n vierailijapäivänä BNI-kokous on ns. avoin tapaaminen. Silloin paikalle saapuu laajasti eri ammattialojen edustajia ja lisäksi paikalla on esiintymässä joku tunnettu yrittäjä alueelta. Kaikki tapaamiseen saapuvat ovat kiinnostuneita BNI-toiminnasta tai muuten vain haluavat verkostoitua toisten yrittäjien kanssa. Olen kiinnostunut toiminnasta, mutta halusin myös verkostoitua. Halusin jäädä mieleen, että toiset voisivat minua suositella eteenpäin. Enpä osannut arvata, että minusta tulisi samalla kustannustoimittaja.

Naureskelin erään vaaleatukkaisen naisen kanssa nimilappusista ja narikasta. Iloinen tunnelma tarttui nopeasti. Halailin muutaman tutun kanssa ja siirryin kassalle maksamaan ruokailun. Vuoroani odotellessa seurailin ympäristöä ja ihmisiä, olisiko joukossa tuttuja kasvoja, oliko paikalla sellaisia must-henkilöitä, joihin haluaisin ehdottomasti tutustua.

Vietyäni tavarani pöydän ääreen siirryin ruokajonoon. Sama vaaleatukkainen nainen tuli jonoon taakseni. Aloimme keskustella ja tutustua. Hän kertoi omasta työstään ja kirjaprojektistaan, minä kerroin omasta osaamisestani. Pian huomasimme, että istuimme samassa pöydässä ja puhuimme mahdollisesta yhteistyöprojektista. Nyt tämä yhteistyöprojekti on totta, ja työ on melkein tehty. Tämä yhteistyöprojekti on Hanna Ikosen Pieni pala taivasta -kirja, ja minä toimin siinä ”kustannustoimittajana” sekä oikolukijana. Viime viikolla saimme projektin lopullisesti päätökseen.

Hennaksi – Kustannustoimittaja ja tuntemukset

Olen onnellinen, että pääsin mukaan tähän kirjaprojektiin ja sain kokeilla siipiäni ”kustannustoimittajana”. Oikoluku itsessään on ollut aina työtäni, mutta nyt pääsin muokkaamaan tekstiä myös ns. kustannustoimittajamaisesti. Olen tehnyt sitäkin työtä hyvin pienimuotoisesti. Ohjasin opettajana lehtiprojekteja ja kannustin opiskelijoitani tekemään artikkeleista ehyitä – sanavalinnat, rakenne ja kuvitus ovat aina keskiössä niissä.

Nyt tässä projektissa kyse olikin suuremmasta kokonaisuudesta, kokonaisesta kirjasta, ja punainen lanka piti nostaa esille näkyvästi. Työ oli antoisaa, tekstiin oli ihana tutustua. Lisäksi kemiat pelasivat hyvin yhteen Hannan kanssa, joten työtä oli mukava tehdä hänen kanssaan. Tuloksena on hieno kirja menetyksestä ja selviämisestä. Toivottavasti voimme tehdä töitä yhdessä tulevaisuudessakin. Työ oli sellaista, mitä haluaisin tehdä vastakin. Kustannustoimittaja lisätty listalleni.

Jonna Muurinen Kuulusta: ”Haluaisitko tulla meille töihin?”

Tuosta samasta BNI-tapaamisesta syntyi myös toinenkin tuttavuus ja yllättäen. Puhuin aiemmin niistä must-henkilöistä, joihin ehdottomasti haluaisin tutustua. Paikalle saapui Kuulun Jonna, ja hän oli niitä ihmisiä, joihin ehdottomasti halusin tutustua. Halusin saada häneltä irti kokemuksia, ajatuksia ja asioita, mitä viestintäalalla tulee eteen. Hän piti paikalla esityksen, joka jäi mieleeni kaikin mahdollisin tavoin. Se oli verkostoitumisesta ja ihmisiin tutustumisesta.

Tämän esityksen jälkeen jokainen vieras ja BNI-jäsen esittäytyivät. Kun nousin ylös, ja sanoin nimeni, Jonna pyörähti ympäri kuin merkistä, ja kiinnitti katseensa minuun. Tämä tapahtui odottamatta, ja häkellyin hieman silloin. Hymyilin iloisesti kuitenkin ympäristölleni ja vedin lyhyen esittelyni loppuun. Esityksen jälkeen tapahtui kuitenkin se yllättävyys – tutustuminen, mutta ei niin, että minä menin tutustumaan häneen, vaan hän tuli luokseni. Hänen ensimmäiset sanansa olivat: ”Haluaisitko tulla meille töihin?” Ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen. Kaikki hänen seuraavat sanansa häkellyttivät minut kokonaan. Hän kertoi, kuinka hän on lukenut blogiani ja tutustunut minuun sivuni ja tekemieni päivitysten kautta.

En halunnut Kuululle töihin – halusin jotain muuta

Vaikka tämä ei loppujen lopuksi poikinutkaan työtä tai väliaikaista toimea heiltä, olin päässyt tavoitteeseeni. Olen tehnyt TOP 50 -listan ihmisistä, joiden kanssa haluan verkostoitua, ja Jonna Kuululta oli TOP 10 joukossa. Jos Jonna oli kiinnittänyt positiivista huomiota töihini ja blogiini, silloin mahdollisesti muutkin ovat. Kustannustoimittaja ei olla tyhjästä. Se oli ensimmäinen askel kohti tavoitteita. Uskon, että edessä on vielä monia toisenlaisia.

Ihastun ja ihastun enemmän tähän työhöni ja haluan kehittyä tässä hommassa alani ammattilaiseksi, erityisosaajaksi.


Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen

Blogitekstin kirjoitti digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin moniosaaja

Henna Eklund | Punakynäpaholainen

Moniosaajat ovat tulevaisuutta. Olen kirjoittaja, copywriter sekä punakynäpaholainen. Olen viestinnän moniosaaja ja ”ikiharjoittelija” eli nälkäni oppia lisää ei lopu koskaan. En suostu vain pintapuolisten asioiden hallintaan, koska teen enemmän. Haluan tutustua ja tarkkailla ympäröivää maailmaa. Kiinnitän huomiota juuri eri tapoihin hoitaa viestintä ja markkinointi ja avaan huomioitani tässä blogissa.