Uutiskirje – 6 vinkkiä aloittelijalle | Hennaksi

uutiskirje-hennaksi

Uutiskirje – 6 vinkkiä aloittelijalle | Hennaksi

Uutiskirjeen kirjoittamista tulee harjoitella. Siksi harjoittelinkin sitä Silja Muodon avulla. Kiitos tilaajille ja kaikille niille kommenteille ja parannusehdotuksille, joita sain. Niistä oli paljon apua. Pääsin näkemään, mikä toimii ja mikä ei.

Usein ongelmaksi muodostuu uutiskirjeen kanssa se, mitä laitan sisällöksi? Oletko huomannut sen ongelman? Oletko huomannut ajatelleesi, kuka nyt kirjettäni kaipaisi, ehkä joku kiinnostuu. Älä huolestu. Tämä on perinteistä – suomalaista aliarviointia, kun ajatellaan omaa työtä tai esim. tubettamista tai mitä tahansa asiaa, joka vaatii ammattitaidon esittelemistä. Älä mene siihen lankaa ja aliarvioi itseäsi, vaan käytä näitä vinkkejä avuksesi. Uutiskirje on kasassa helposti.

 

Mitä uutiskirjeeseen laitetaan?

Päätin sisällöntuottajana ja sisältömarkkinoijana – ns. sisältövelhona – esitellä teille, mitä asioita uutiskirjeeseen kannattaa laittaa. Muutama perussääntö kirjeessä on, joita kannattaa pohtia, kun uutiskirjeen sisältöä suunnittelee.

1) Pidä se yksinkertaisena ja sopivana pituudeltaan.

Kukaan ei halua liikaa informaatiota eli kirjettä, joka ylittää ns. silmäiltävyyden rajat. Otsikoita, linkkikoukkuja ja mielenkiintoisia otsikointeja – niistä on hyvä uutiskirje tehty.

2) Kenelle lähetät kirjeen?

Mieti aina, miksi kirje on mahdollisesti tilattu. Millaista ammattitaitoa kauppaat? Kirjeen tulisi aina puhutella avainasiakkaitasi, henkilökohtaista. Kirjoita viestisi siis siten, että otat kantaa kommentteihin, kysymyksiin.

3) Uutiskirje on kaupan väline eli myy aina jotain.

Maailma on piilomainontaa täynnä, joten sinultakin sen pitäisi onnistua. Myynnillä tarkoitan enemmänkin ns. lahjontaa eli anna ilmaisia vinkkejä, linkkejä hyviin sivustoihin tai laita mukaan mahdollisuus ladata ilmaisia oppaita.

4) Näytä ammattitaitosi ja kykysi.

Kyllä! Uutiskirjettä ei todellakaan turhaan tilattu, vaan tarpeesta. Ihminen, joka tilasi kirjeesi, halusi jotain. Jos olet luvannut jotain, pidä siitä kiinni. Onko uutiskirjeesi ns. tapahtumatiedottamista, uutuusluettelo, ajankohtaisien ilmiöiden esittelyä vai jotain muuta? Jos sinun avullasi voi tienata rahaa, näytä se!

5) Tarinalla on valtaa.

Käytä aina tarinoita, kun haluat koukuttaa yleisön. Kuvailevat, tarinoivat tekstit ovat niitä, joiden parissa jokainen haluaa kiireisen päivän aikana viettää aikaa. Tarinat vievät pois arjesta siksi hetkiseksi, mieli pääsee valloilleen ja tohtori parantaa samalla pahimmat haavat luovuudesta. Tarinat herättelevät aina meidän hereille.

6) Otsikointi on avainasemassa.

Niiden avulla huomiomme kiinnittyy usein haluamaamme. Haluamme ajallemme vastinetta, joten usein haemme ns. määrää ja toisaalta myös laatua. Jos uutiskirjeesi mainosotsikko olisi muotoa: ”Tee tuloistasi kolminkertaiset hetkessä. Tilaa tästä vinkit.” Mitä luulet, tilaisivatko halukkaat kirjeesi?

Uskon, että näillä vinkeillä pääset alkuun. Silja Muodossa käytin tarinoita, mutta en ihan kaikkia vinkkejäni.

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja freelance ux-copywriter (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.