Qstock – Musiikkia, kontakteja ja tsemppiä | Hennaksi

Lauri Salovaara ja Hennaksi

Qstock – Musiikkia, kontakteja ja tsemppiä | Hennaksi

Qstock on oululaiselle tärkeä tapahtuma. Yhdelle pienelle alueella Raattiin kokoontuu iso kasa oululaisia ja myös ulkopaikkakuntalaisia, joilla on sama tavoite: kokoontua yhteen kuuntelemaan musiikkia ja viettämään aikaa mukavassa seurassa.

Tämä on toinen vuosi, kun osallistumme mieheni kanssa Qstockiin, ja yhtä mukavaa on edelleen kuin aikaisemmallakin kerralla. Huomasin nimittäin, että juuri ne tutut kasvot ja ihmiset ympärillä ovat se hedelmä, ja musiikki on ns. se plussa siihen päälle. Ei voinut valittaa. Tänään olisi edessä vielä se toinen päivä, mutta ennen sinne suuntaamista ajattelin kirjoittaa tämän postin.

Alueella törmäsin myöhemmin illalla Lauri Salovaaraan. Oikeastaan koulukaverini Hanna ja mieheni tutustuttivat minut häneen. Vaihdoimme muutaman sanan miljoonajahdista ja siitä, kuinka hän on tulossa puhujaksi nuorkauppakamarimme tapahtumaan syksyllä. Lopuksi pyysin häneltä vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle. Lauri pyysi minua tutustumaan varsin tuttuun kirjaan – Lokki Joonataniin. Kirja on minulle hyvin rakas ja olen sen useamman kerran lukenut. Se on ollut aina eräänlainen inspiraationi. Olin samaa mieltä kirjasta ja siitä, kuinka Lokki Joonatan on hieno tarina erilaisuudesta, uskomisesta itseensä ja unelmiinsa. Tämä vinkki sai minut vielä enemmän vakuuttumaan siitä, että minun tulisi uskoa enemmän itseeni ja siihen, että ammattitaitoni on arvokas omaisuus.

Ajellessani pyörällä kotiin pohdiskelin Laurin ajatuksia kirjasta. Matkan aikana mieleeni nousi eräs toinen kirja, jonka olisin voinut antaa vastavinkkinä Laurille. Kirja on tuntemattomampi ja se ei ole saavuttanut samanlaista julkisuutta kuin Lokki Joonatan tai Pikku Prinssi. Kirja on Pieni Torvensoittaja. Kirjan on kirjoittanut Anna Tauriala. Kirja kertoo myös samalla tavalla uskalluksesta olla erilainen sekä uskomisesta itseensä kuin Lokki Joonatan. Se, mikä kirjassa on erikoista, on sen tarina henkilökohtaisesta kasvusta ja uskalluksesta tehdä ja mennä, kun muut eivät sitä uskalla ja halua tehdä. Kirja kertoo uskalluksesta nousta ylös ja tehdä se matka yhteisen tavoitteen eteen, kun toiset eivät halua tehdä niin. Tämä kirja on ollut aina inspiraationi pienestä asti. Sain sen lahjaksi jouluna 1988, ja siitä asti se on kulkenut mukanani. Olen lukenut kirjan aina silloin, kun olen tuntenut, että tarvitsen tukea ajatuksilleni ja oivalluksilleni.

Haastan sinut, Lauri, lukemaan kirjan. Saat sen minulta lainaan, jos haluat.

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.
Tags:
,