Viikon kevytyrittäjä – Henna Eklund – UKKO.fi | Hennaksi

Sisällöntuottaja, kirjoittaja, ukko.fi

Viikon kevytyrittäjä – Henna Eklund – UKKO.fi | Hennaksi

Tällä viikolla minut valittiin Ukko.fi-sivuston Viikon kevytyrittäjäksi. Minut! Oululaisen sisällöntuottajan ja copywriterin! Moni varmasti pohtii ja miettii, mitä tuo työni oikeasti on ja mitä kevytyrittäyys tarkalleen on. Mielestäni kuvaukseni artikkelissa perinteisestä työpäivästäni kertoo paljon.

Olen yhden naisen viestintätoimisto, joka hoitaa erilaisia viestintätoimia pk-yrityksille. Tekemäni työ on pikemminkin sellaista deadline-henkistä tekemistä, joten työnteon aikataulu ei ole klo 8 – 16, vaan jotain aivan muuta. Olen kevytyrittäjä, vaikka minulla on kaikki yrittäjän mahdollisuudet.

Mitä kevytyrittäminen muka on? Samanlaistahan kuin tavallinen yrittäminen, koska jokainen yrittäjä löytää omat aikataulunsa toimia. Syy, miksi valitsin kevytyrittäjyyden, oli kuitenkin halu tutustua yritysmaailmaan, byrokratiaan ja taloushallintoon rauhassa ja helposti, joten kevytyrittäminen oli siksi oiva vaihtoehto. Tällainen ”osa-aikainen” yrittäminen on hyvää harjoittelua kohti oikeaa y-tunnusta. Olen kokenut Ukko.fi-palvelun omakseni sen helppouden ja toimivuuden takia.

Mitä kevytyrittäminen on?

Viime viikolla eräs asiakkaani kysyikin, miksi en tee työtäni vielä yrittäjänä ja y-tunnuksella. Sanoin, että en ole vielä valmis ja toisaalta asiakaskuntani ei ole vielä ihan sellainen, jonka varaan voisin jäädä. Tarvitsen lisää asiakkaita, ja jos niin tapahtuu, että saan kivijalan rakennettua, hyppään varmasti yrittäjämaailmaan syvemmin.

Alkuvuoden aikana olen ollut onnellinen. Työni on hyvin mielenkiintoista, ja kirjoitusurakoiden monipuolisuus yllättivät. Huomasin, että monessa yrityksessä kaivataan sisällöntekijää, tekstivelhoa, uutisten loihtijaa, joka hoitaisi kirjallisen puolen. Siksi lähdin tekemään sisällöntuotantoa niin visuaalisesti kuin ihan tekstinä. Tarjoan viestintäpalveluitani kaikille pk-yrityksille sijainnista riippumatta. Jos tarvitset tekstinikkaria, sisällöntuottajaa, joka tekee viesteistäsi mielenkiintoisempia ja rakenteeltaan sujuvampia, ota yhteyttä. Suomi on onneksi verkkoyhteyksiltään monipuolinen maa, joten yhteydenpito niin Etelä- kuin Pohjois-Suomeen on helppoa ja mutkatonta puhelimitse, videoyhteydellä tai ihan vain tekstinä sähköpostilla.

Pieni pala taivasta – Hanna Ikonen

Tein kesän aikana loppuun Hanna Ikosen kanssa hänen kirjansa Pieni pala taivasta. Kirja on koskettava kertomus Hannan henkilökohtaisesta menetyksestä ja elämästä surun keskellä. Oli ihana päästä tekemään tätä projektia hänen kanssaan. Kirja on huomattu Suomessa monessa paikassa ja Hanna on saanut uskomatonta huomiota kirjansa tiimoilta. Tämä lämmittää mieltäni suuresti, ja on ihana olla mukana seuraamassa tätä etenemistä. Se, että pääsin olemaan mukana tällaisessa kirjaprojektissa, on suuri saavutus ja raksi tavoitelistaani. Ohessa linkkejä juttuihin Hannan kirjasta:

Tänään kuulin Hannalta, että tulossa on vielä paljon kaikenlaista. Lisäksi olen saanut Hannasta ihastuttavan kumppanin, jonka kanssa olemme aloittaneet suunnitella uutta projektia. Seuraavan ajatelman myötä takaisin työntouhuun ja kohti uusia saavutuksia.

”Äitini teki selvän eron saavutuksen ja menestyksen välillä.
Hän sanoi, että saavutus on tietoisuutta siitä,
että olet opiskellut ja työskennellyt lujasti ja tehnyt parhaasi.
Menestys on sitä, että muut ylistävät sinua.
Tähtää aina saavutukseen ja unohda menestys.”

— Helen Hayes —

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.