Heinäkuulle luettavaa by Silja Muoto | Hennaksi

Viikolla agilitytreeneissä yhä useampi puhui kesälomasta. Kuuntelimme mieheni kanssa vierestä. Kerroimme, kuinka mieheni on tuhlannut omansa kevään sivutyöprojektissaan ja minä taas yrittäjänä en tänä kesänä koe ”opettajien lomia”. Onneksi on aina aikaa harrastaa agilityä iltaisin. Silloin puhelimen ja muut mobiilit laitteet saa ”kuu-asentoon”. Viikon treeneistä jäi ihana asia mieleen. Kun osasin asemoida itseni oikein kentällä, ehdin kauniisti juosta koirani edellä ja ennakoida esteet. Hyvä minä ja iso taputus selkään.

Lueskelen paljon verkosta erilaisia sivustoja ja keskusteluja. Päivän aikana otan aina ajoittain session, missä luen ja klikkailen viestejä. Siellä törmää usein mielenkiintoiseen luettavaan tai sitten tulee oma idea asiasta mieleen. Näin kävi nytkin, kiitos Eeva Öörnin. Hän ehtii joskus ajatella asian ensin tai aktivoi vähintään jollakin sanallaan mieleni sopukoista inspiraation. Upeaa, kun on ihania ihmisiä olemassa. Luovat ihmiset kaipaavat kaltaisiaan ja joukossa ”tyhmyys” tiivistyy. Samalla aloin pohtia, olisiko tarvetta Silja Muodolle?

Eeva jakoi Linkedinissä hyvin puuduttavan PowerPoint-kalvonsa pilkutuksesta. (Anteeksi Eeva, upeaa asiaa, silti se oli puuduttavaa.) Aloin sitten pohtia omia kielioppikalvojani. Oliko se asia oikeasti tuollaista… Hakeuduin ajattelematta omien kalvotiedostojeni luo. Minun oli pakko katsoa uusin silmin kalvoni. Onneksi digiaikana vanhojen arkistojen selailu ei tarkoita pölyjen puhaltelua, vaan pikemminkin virtuaalisen pölyn puhaltelua eli zip-tiedostojen availua. Sieltä ne löytyivät yllättävän helposti. Huomasin kalvoja selatessani, että opetuksen alkuaikoina olin innostunut luovana ihmisenä värittämään kalvojani aivan valtavasti. Silloin PP-kalvot olivat ”must” opetuksessa. Jos kalvoissa ei ollut liikkuvia elementtejä, ne olivat huonot. Väriä piti olla myös. Kuviakin osasin sinne laittaa aika nätisti joukkoon. Loppujen lopuksi kalvot olivat aika kivoja, sisällötkään eivät olleet mitenkään huonoja – asiaa täysin esimerkein havainnollistettuna. Kun törmäsin auskultoinnin aikaisiin, meinasin tippua tuoliltani. Oli paras sulkea nuo tiedostot.

Silja Muoto ja ajatus taustalla

Hennaksi - Kiinnostavaa sisältöä intohimolla

Nuo saivat mieleni muistamaan Silja Muoto -uutiskirjeeni. Kokeilin noin vuosi tai enemmän sitten uutiskirjeen toimintaa ja sitä, kuinka saan houkuteltua lukijoita kirjeen pariin. Loin aliaksen Silja Muoto ja aiheena olivat parisuhteen kiemurat kielivinkeillä maustettuna. Kirjeissään Silja Muoto opasti kohti parempaa ilmaisua. Hän otti ohjeisiinsa esimerkkejä arjesta, parisuhteen elementeistä. Koska harjoittelin asiaa aloittelevana, kokeilin tällaista koukkua eli saisiko se mukaansa lukijoita, ja jos saisi, näkisin oitis, mitkä olivat ne elementit.

Kirjeet saivat tavallaan huomiota, vaikkakin todella vähän. Onneksi sain sinne kuitenkin sparraajia, joilta sain loistavia oppeja, kuinka asia kannattaa tehdä. Kun luin kirjoituksia, huomasin, että siellähän on valmis julkaisu. Nyt sen sivutuotteena valmistui Silja Muoto ja 7 vinkkiä kotikäyttöön, missä nämä neuvot on koottu yhteen ilmaiseen julkaisuun. Neuvojen avulla pääset hieman lähemmäksi oikeakielisyyttä, mutta viihdyttävällä tavalla. Kivaa kesäluettavaa ihan jokaiselle.

Ajatuksena tuon projektin taustalla toimi seuraava Hanna Syrjälän kuvaus Helsingin Sanomissa 26.1.2017: ”Kirjoittaminen on yhä tärkeämpi taito työelämässä, koska netissä viestitään pääosin kirjallisesti. Silti kirjoittaminen ja etenkin sen aloittaminen on monille vaikeaa.” Sitähän se on ja lisäsin sen tuonne julkaisun takakanteen.

Olkaa hyvät – Silja Muoto ja 7 vinkkiä kotikäyttöön. (24 sivua…) Viihdyttäviä lukuhetkiä! Kertokaa kommenttinne.


Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen

Blogitekstin kirjoitti digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin moniosaaja

Henna Eklund | Punakynäpaholainen

Moniosaajat ovat tulevaisuutta. Olen kirjoittaja, copywriter sekä punakynäpaholainen. Olen viestinnän moniosaaja ja ”ikiharjoittelija” eli nälkäni oppia lisää ei lopu koskaan. En suostu vain pintapuolisten asioiden hallintaan, koska teen enemmän. Haluan tutustua ja tarkkailla ympäröivää maailmaa. Kiinnitän huomiota juuri eri tapoihin hoitaa viestintä ja markkinointi ja avaan huomioitani tässä blogissa.

Nousiko mieleen kysymyksiä? Ota yhteyttä!