Kesä tuottavasti läpi näillä vinkeillä | Hennaksi

Kesä tuottavasti läpi näillä vinkeillä | Hennaksi

Luin kauniina kesäaamuna Helsingin Sanomien verkkolehteä ja törmäsin ihanaan uutiseen – ”Multaiset kädet suojaavat sairauksilta.” Ihanaa! Olen suojannut terveyttäni hyvin alkukesän. Samaa aion jatkaa lopunkin kesän. Maalaushommat tosin varmasti kumoavat tämän multasormi-vaikutuksen kesän aikana. Kesä on mahdollista vielä tuottavastikin läpi. Miten kesän voi käyttää yrittäjänä tehokkaasti?

Osallistuin kesän kunniaksi eilen UKKOtuokioon jälleen Twitterissä. Siellä poristiin siitä, mitä yrittäjä tekee heinäkuussa, kun Suomi menee ns. kiinni. Jos samaa olisi kyselty muutama vuosi sitten, olisin sanonut, että ainakin minä olen lomalla. Kova lukuvuosi takana, joten kesäloma tulee ansaittuna palkkana. Jos sen saa vielä palkallisena, on se lottovoitto. Nyt on toinen asia.

Olen pohtinut tätä kesää koko alkuvuoden ja laatinut erilaisia suunnitelmia. Onneksi minulla on muutama asiakas, joiden kanssa teen töitä myös heinäkuussa. En siis lyö lappua luukulle. Ystäväpiirissäni on tosin yrittäjiä, jotka ovat kesän rohkeasti lomalla, koska ala on sellainen, että työt keskittyvät ”aktiivikuukausille” eli 10 muulle kuukaudelle kesäkuukausien sijaan. Yrittäjänä pitää ottaa loma siellä, missä se on mahdollista.

Yksi ajatukseni on koota alkuvuosi yhteen 

Haluan suunnitella loppuvuoden sekä tulevan vuoden alkukuukaudet. Mitä tavoitteita minulla on? Mitä haluan? Miten voin laajentaa toimintaani? Mitä aloja voisin kutkutella osaamisellani? Alkuvuoden aikana olen hankkinut ystäväpiiriini sparraajia, joilta uskon saavani vastauksia tähän. Ulkopuoliset silmät ovat kultaakin arvokkaammat. Kesä voi antaa hyviä ideoita ja aukaista ajatuksia.

Toinen ajatukseni on kehittää osaamistani

Olen kirjaston suurkuluttaja omalla tavallani – kerään kasan kirjoja kotiini, jotka omalla tahdillani imen mieleeni. Niiden kautta ajatusmaailma laajenee ja näkökulmia saa lisää. Kuunneltavat kirjat eivät ole ajoittain yhtään huono vaihtoehto. Olen nimittäin tehnyt puutarhassa näitä multahommia moniajolla. Kukkapenkkejä tonkiessani korvillani on ajoittain soinut musiikki ja ajoittain siellä on kerrottu tarinaa tai opetettu jotain. Toisina päivinä olen jättänyt korvalaput sisälle, ja olen kuunnellut vain lintujen laulua sekä koirieni leikkitohinassa äännähtämiä haukahduksia – prosessoinut siis silloin oppimiani asioita eteenpäin ja omakseni. 

Kolmas suunnitelmani on kirjoittaminen

Kyllä! Haaveilen omasta kirjastani. Mielessäni on virunut jo jonkin aikaan erilaisia ajatuksia, mistä kirjan voisin kirjoittaa. Voisin tehdä sen yhteistyössä toisen osaajan kanssa tai ihan itsekseni. Jos vihreää valoa näkyy, tuo asia voi toteutuakin. Kesä tuntuu sellaiselta ajalta, että tuon tarkempi rakentelu olisi mahdollista. Kirjoittaminen on työtäni. Kun teen sitä toisille, kirjoittaminen omiin tarkoituksiin hiljenee. Huomasin nimittäin kevään aikana, että kun työtahtini kiihtyi, kirjoittaminen tänne omaan blogiin jäi vähemmälle.

Yrittäjänä olo oli vähän kuin mato-ongen kanssa. Koho pysyy pinnalla, kun syöttiin ei ole vielä napattu. Kun syöttiin napataan kiinni, koho painuu pinnan alle. Samoin kävi näkyvyydenkin kanssa. Onneksi voin sanoa, että harjoittelu tekee aina mestarin ja tärkeintä on huomata asiat, joita voi kehittää tai parantaa.  Jos voin auttaa asiakkaitani tässä näkyvyydessä, se on tärkeintä. Pääasia on, että voin opettaa ja ohjata toisia yrittäjiä myymään enemmän tekemilläni sisältösuunnitelmilla ja tarinoilla.

Suutarin lapsella ei aina ole kenkiä, mutta haittaako se kesällä?

Asiakkaiden hankinta on vähän kuin kalastamista. Tässä minä kuvitteellisesti kesällä. Pohdin, mihin matoon se asiakas tarttuisi.
Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.
Tags: