Asiakkaat – asiakasreferenssit arjessa | Hennaksi

Asiakkaat – asiakasreferenssit arjessa | Hennaksi

Muistatko sen hetken, kun olit tehnyt kaupat asiakkaasi kanssa – kädenpuristus, hymy ja yhteisen työn aloittaminen. Molemmilla osapuolilla iloinen ote hommaan ja ajatuksena, että nyt tehdään molemmille hyvää. Projekti sujui hienosti, yhteistyö toimi koko kuljetun matkan sekä lopuksi maksukin tipahti tilille ajoissa tai ehkä hieman ennakkoon. Lopuksi sait vielä sähköpostin asiakkaaltasi, kuinka hienoa oli tehdä töitä kanssasi. Hän perusteli muutamalla sanalla tekemisiäsi ja antoi ylistyssanoja. Luit viestin, iloitsit saamastasi palautteesta ja arkistoit sen sähköposteissa muistoihin.

Tietämättäsi laitoit arvokkaan timantin piiloon kassakaappiin, kun se olisi pitänyt laittaa näyteikkunaan ihasteltavaksi. Asiakkaasi antama palaute tai suositus eli asiakasreferenssi on maailman paras ja tehokkain markkinointityökalu. Sen avulla brändisi saa nostetta sekä nimenomaan positiivinen palaute herättää uusien asiakkaiden huomion sinua ja yritystäsi kohti. Miksi emme käytä tätä työkalua hyväksemme? Miksi emme kerää palautteita? Miksi emme käytä tätä arvokasta tapaa kehittää toimintaa hyväksemme?

Asiakasreferenssi osana perusarkea

Asiakasreferenssi on tärkeä osa nykyaikaista yritysmainontaa. Kun jälkimarkkinointi hoidetaan kunnolla, saadaan esiin myös niitä helmiä. Asiaskasreferenssit kertovat, mitä teimme oikein, mitä voisimme kehittää. Niiden kautta saa tietoa myös siitä, millaista palvelua he vielä kaipaisivat? Millaisia yhteistyökumppaneita sinun kannattaisi hankkia tai millaista henkilökuntaa palkata. 

Pohdimme joulua ennen ystäväni valokuvaaja Petteri Löppösen kanssa referenssejä. Päätimme alkaa tehdä yhteistyötä. Haluamme tänä vuonna tarjota tällaista referenssiyhteistyöpakettia toisille yrityksille. Muodostamme aika tappavan hyvän tiimin – Petteri yritysvalokuvaajana hallitsee tekniikan, valokuvauksen ja videot, ja minä viestinnän ammattilaisena hallitsen kielen ja sen käytön markkinointitarkoituksiin. Uskon, että tarjoamallamme palvelulle on kysyntää. Olisitko Sinä kiinnostunut?

Miksi referenssikuvaus kannattaa teetättää? 

Kaikki asiakkaat haluavat kuulla tarinoita tekemisestä. Nämä tarinat ovat yksi yrityksen tärkeimmistä työkaluista, koska referenssi on suosittelun vahvempi muoto, referenssi on erinomainen keino poistaa ostajan pelko ja referenssi on CV toimitetuista palveluista.

Yrityksen arki on yleensä nopeatempoista ja kädessä oleva kulta jää käyttämättä. Kun ulkopuolinen parivaljakko tulee tekemään tarinat puolestanne pientä maksua vastaan, saatte käyttöön arvokasta markkinointimateriaalia helposti ja vaivattomasti vähentämättä työpanosta omassa työssänne ja myynnissä.

Tarjoamme kolmenlaisia palveluita, joista jokainen yritys voi valita tarpeeseensa sopivan. Jokainen kokonaisuus on valmis pakettinsa, joka voi kuitenkin räätälöidä vastaamaan yrityksen yksityisiä tarpeita. Ota yhteyttä ja aloitetaan työt!

Millaisen kuvan sinä haluat yrityksestäsi antaa? Saanko haastatella tai videoida asiakasreferenssin sinulle palvelemaan markkinointivälineenä?
Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja freelance UX-copywriter (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.

Lue aiheesta lisää: