Hennaksi verkkokurssien hekumassa | Hennaksi

Olen verkkokurssien hekumassa, mutta emmin. Lähtisinkö videoiden maailmaan? Pitäisikö minunkin mennä sinne, minne moni muu on ehtinyt jo edelläni? Olisiko minulla jotain annettavaa? Kiinnostuisivatko ihmiset opettamistani aiheista? Nämä ovat yleisiä kysymyksiä, kun pohditaan verkkokurssin perustamista.

Päätin noin kuukausi sitten, että se on suuntani. Luin paljon materiaalia koko maaliskuun ajan, ja samalla tein asiakastöitä ahkerasti. Tipahdin hieman tyhjiöön blogimaisesti, koska rakentelin ja rakentelin sisältöjä verkkokursseja varten. Lisäksi kirjoittelin aika paljon ja hyvin monipuolisesti.

Kiitos ihanille yhteistyökumppaneille ja asiakkailleni:
  • Kaleva: Minusta tuli heidän freelance-toimittaja.
  • Jarno Tuovinen ja Kranu Oy: Kanssasi on ihana tehdä yhteistyötä verkkosivujen teksteissä, tiedotteissa ja monissa muissa. Lisäksi vinkkisi ovat olleet loistavia.
  • Koivurannan Saunalautta: Sain olla apuna artikkelissa.
  • Oulun Isännöintikeskus: Sain olla apuna tiedotteen tekemisessä.
  • Jannis Oy: Luotitte taitooni sisällöntuottajana uusille verkkosivuillenne.
  • Hanna Ikonen: Yhteisprojektimme kesälle tulee olemaan loistava.

Sekä monille monille muille.

Mistä saa hyvin tietoa verkkokursseista ja niiden tekemisestä?

Verkkokurssien teosta ei saa muuten tietoa kuin osallistumalla sellaisille. Tein muutaman empiirisen tutkimuksen maaliskuun aikana. Opiskelin ja tutkiskelin, millaisia tehtäviä, millaisia videoita, millaisia rakenteita kursseilla on ja kuinka pitkiä kurssit ovat?

Niistä selvisi aika paljon sellaista tietoa, mitkä olivat estäneet aiemmin minua kokeilemasta asiaa. Voitte kuvitella, että kynäni on suunnitelmallisesti laulanut viimeisten viikkojen aikana.

Tässä muutama huomio, minkä tein:

  • Mikään aihe ei ole huono. Ihmiset ovat tiedonjanoisia ja hakevat aina uusia tapoja tehdä asioita. Se, että tieto on opetettu joskus jossakin, ei merkitse mitään.
  • Pakkaa asiat yksittäisiin kokonaisuuksiin. Sääntö: yksi asia, yksi kurssi.
  • Luo arvoa opinnoille eli minkä ongelman ratkaiset kurssillasi? Tee suora lupaus ja lunasta se.

Hennaksi innostui verkkokursseista

Olen opettaja ja en voi sille mitään. Jos olet lukenut verkkotekstejäni, olet varmasti huomannut, että kirjoitan opettaakseni ja tuodakseni tiedon lähemmäksi käyttäjää. Haluan olla edelleen kouluttaja ja ensi viikolla pääsenkin sitä tekemään monipuolisesti.

Kontaktiopetuksen lisäksi haluan kuitenkin rakentaa verkkokursseja. Haluan kertoa, mitä sisällöntuottaminen todellisuudessa on, koska se on edelleen varsin avoinna monelle. Moni uskoo, että se on valokuvaamista, toiset pohtivat videoita ja kolmansille nousee mieleen vain sometus. Voin kertoa, että sisältöjä on yhtä monenlaisia kuin on tekijöitäkin. Minulle keskiössä on kuitenkin tekstit ja se, miten tieto tuodaan asiakkaalle.

Jatketaan eteenpäin!

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)
Hennaksi tuottaa luovaa ja osuvaa sisältöä jokaisen tarpeisiin. Ala kuin ala, ei ole ongelma. Hennaksi maailma kuulostaa vain hurjan paljon mielenkiintoisemmalta.