Miten voit helposti vahvistaa viestintääsI? | Hennaksi

Kun haluat vahvistaa viestintääsi, muista, että mielenkiintoisen yrityksen viestinnässä korostuvat juuri sisällöt – tarina, merkitykset, tarttumapinta. Jokainen yrityksen jakama viesti asiakkaalle tai yhteistyökumppanille on osattava rakentaa sitouttavasti. Hyvin suunniteltu sisältö tarinallistaa yrityksen palvelut asiakkaan suuhun sopivaksi, tarpeita kutittelevaksi ja mielikuvia herättäväksi. Sama tarve on niin yksityisyrittäjällä kuin isommallakin yrityksellä.


Sisällöt kaipaavat tarkempaa suunnitelmaa, koska muuten ne eivät kuulu eteenpäin. Viestinnälle on asetettava tavoitteet sekä viestinnällä pitää olla strategiansa. Kun haluat vahvistaa viestintääsi, muista aina nämä pari kultaista perussääntöä. Sisältöjä tehdään ihmiseltä ihmiselle, joka pitäisi olla kaiken viestinnän sekä sisältösuunnittelun ydin. Sisällöntuottaja ei nakkele viestejä summassa eetteriin niistä aiheista, jotka mieleen juolahtavat. Jokaisella tehdyllä viestillä on oltava tarkoituksensa ja kohderyhmänsä. Kyllä! Sisällöntuottaminen on työlästä ja vie aikaa, mutta siksi on meitä – sitouttavan sisällön tuottajia. Aidolla sisällöntuottajalla on näkemystä sekä osaamista tehdä sisällöt ja viestit niin, että ne ovat mitattavissa sekä analysoitavissa. Some on muutakin kuin söpöjä kuvia.

Miksi saatat tarvita sisällöntuottajan?

Sisällöntuottaminen suomeksi luonnistuu meiltä jokaiselta. Miten viestisi kuulostaa mielenkiintoiselta, ei olekaan aina helppo juttu. Silloin yrityksesi saattaa kaivata sisällöntuottajaa – ulkopuolisia silmiä. Sisällöntuottaja rakentaa sisältösi sekä viestiä eteenpäin. Hän muokkaa haluamasi tarinan vaikuttavaksi ja kohderyhmääsi koskevaksi.

Tärkeintä sisältöä on juuri sitouttava sisältö, joka saa ihmiset haluamaan lisää ja seuraamaan sivuasi. Sisältö ei saa osakseen vain pelkkiä tykkäyksiä, vaan aitoja linkkien klikkauksia ja kommentointia.

Kirjoittaminen ja tekstit ovat rakkainta työtäni

Kun hankit minut tekijäksi ja sisällöntuottajaksi,

  • RAKENNAN monipuolisesti somesisällöt ranttuilematta kanavista. Kaikki kanavat ovat melkein samanlaisia, mutta jokaisessa korostuvat omat tarpeensa. Sosiaalisen median sisältöä voi kierrättää, voi muokkailla ja uudistaa niin, että ne passaavat jokaiseen kanavaan.
  • KIRJOITAN yritystarinat sekä asiakastarinat. Haastattelen, rakennan, editoin ja julkaisen.
  • SÄVELLÄN tuotekuvaukset kohderyhmään osuvaksi. Ihailen Varustelekan tyyliä. Se ei tosin sovi kaikille, koska jokaisella kaupalla on oma äänensä.
  • MUOKKAAN uudelleen hakukoneoptimoidusti verkkosivujen sisällöt. Pienelle SEOtuunauksella ja sisältöjen stilisoinnilla voi saada aikaan ihmeitä.
  • TOTEUTAN tekstisisällöt suunnitelmien mukaisesti. Kun rakennamme suunnitelman, teen sen mukaisesti työt.
  • KEHITÄN vanhoista sisällöistä tehokkaammat ja modernimmat. Esimerkiksi uutiskirjeistä voi saada monipuolisemmat pienellä kielen rikastamisella tai sisällön ja asettelun tyylittelyllä.

Kun kaipaat jotain kauaskantoisempaa, rakennan myös viestintästrategian ja viestintäsuunnitelmat. Opetin 10 vuotta äidinkieltä ja viestintää ammatillisella puolella, joten työelämäviestintä on hyvinkin tuttua kauraa. Mitä on vaikuttava viestintä yrityksen tarpeisiin – sen ymmärrän.

Kun toisen kirjoittelevat, minä viestin

Hennaksi - Kiinnostavaa sisältöä intohimolla
Kun haluat vahvistaa viestintääsi, muista, että mielenkiintoisen yrityksen viestinnässä korostuvat juuri sisällöt – tarina, merkitykset, tarttumapinta.

Rakastan ja teen graafista suunnittelua (taitan esitteet, tiedotteet, lehtiset kuin kirjatkin + olen Adobe-lapsi) ja olen myös toiminut kustannustoimittajana (tuon punaisen langan kirjoituksille, tarinalle sekä laitan kielen kuntoon). Kauttani saat ammattilaisen ottamat kuvat, videot sekä vaativamman grafiikan aina tarpeesi mukaan, joten et joudu matkustamaan eri yrityksiin eri palveluiden perässä.

Osaan viestiä palveluistasi monipuolisesti ja satasävytteisesti tarinallistaen olennaisen. Osaan kertoa kauniita sekä houkuttelevia tarinoita niin elementtirakentamisesta, hydrauliikasta, robotiikasta kuin laskentatoimesta sekä osaan tehdä insinöörikielestä ymmärrettävää. Saan jopa lakitekstin kuulostamaan herkulliselta. Kaikessa sisällöntuotannossa huomioin aina kohderyhmän. Hennaksi on digitaalisten sisältöjen rakentaja kaikkiin yrityksesi viestinnällisiin tarpeisiisi – yritysviestintä on päälajini.

Kun tuotan Hennaksi sisältösi ja viestisi, teen taustatyöt ja tutkimuksen kunnolla, että saan kiinni yrityksesi ideasta. Näin voin suunnitella ja kehittää yritystoimintaa tukevaa sisältöä, testata sisältöjen toimivuutta oikeissa kohderyhmissäsi sekä lopuksi julkaista sisällöt lukijoiden ahmittavaksi. Mielestäni jokaisella viestinnällä on perussyklinsä – tutki-rakenna-julkaise-mittaa ja jälleen tutkitaan, taas rakennetaan, julkaistaan ja sitten mitataan.

Hennaksin mottona on tarjota auttava käsi kaikkeen yrityksen perustoiminnassa kaivattavaan viestintään – niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin. Kauttani voit vahvistaa viestintääsi myös erilaisten viestintä- ja somekoulusten merkeissä (Facebook, Linkedin, Instagram, verkkosivut, bloggaus, kirjoittaminen), tukea, apua yrityksesi kaikkiin viestintätarpeisiin.


Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen

Blogitekstin kirjoitti digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin moniosaaja

Henna Eklund | Punakynäpaholainen

Moniosaajat ovat tulevaisuutta. Olen kirjoittaja, copywriter sekä punakynäpaholainen. Olen viestinnän moniosaaja ja ”ikiharjoittelija” eli nälkäni oppia lisää ei lopu koskaan. En suostu vain pintapuolisten asioiden hallintaan, koska teen enemmän. Haluan tutustua ja tarkkailla ympäröivää maailmaa. Kiinnitän huomiota juuri eri tapoihin hoitaa viestintä ja markkinointi ja avaan huomioitani tässä blogissa.