Kun toiminimi on aika vaihtaa ja ottaa askel kohti tulevaa

Viime syksynä yhdistimme voimamme myös yritysmielessä mieheni kanssa. Kolilla Petri kysyi, tahdonko alkaa toimia osakeyhtiömielessä hänen kanssaan, ja vastasin myöntävästi. Niinpä Hennaksi-toiminimi ei enää varsinaisesti näy missään, vaan laskutus kulkee yhteisen osakeyhtiömme Elentari Oy:n kautta. Sain myös uuden tittelin ja minusta tuli yrityksemme luova johtaja. (Ihania nämä tittelit, eikö?)

Eihän mikään muutos mene aina ns. putkeen, vaan asioita pitää joskus testata, etenkin yritysnimen kannalta. Yritysnimen vaihtaminen on oma pieni projektinsa. Pohdimme pitkään, mikä olisi hyvä yritysnimi yhteiselle osakeyhtiöllemme. Jari Parantainen oli koostanut loistavan paketin aiheesta: Tuotteistajan nimioppaan. Luimme sen tarkkaan mieheni kanssa. Kävimme läpi harrastuksemme, elokuvat, musiikin ja muun. Sieltä kertyy yllättävästi monenlaisia vaihtoehtoja. Lopulta päädyimme Tolkieniin. Kennelnimeksi valitsimme aikoinaan Tolkienin innoittamana Kennel Elentarion. Se tarkoittaa suomeksi tähtikuningatarten kennel. Näin ajattelimme, että napataanpa se meille yritykseemmekin. Niinpä päädyimme termiin Elentarion Oy.

Testaamalla täydelliseksi

Käytimme yritysnimenä Elentarion Oy:tä nyt vuoden verran. Testimielessä tämä kokeilujakso oli onnistunut. Halusimme nähdä, miten asiakkaamme ottavat sen vastaan eli miten se sopii heidän suuhunsa. Ongelmiahan tuli:

  1. Ihmiset eivät osanneet kirjoittaa sitä.
  2. Sanan loppu oli jotenkin vieras ja ihmiset pelkäsivät sitä.

Ongelma voi olla tuotteistuksessasikin. Emme hirveästi kuuluttaneet sitä, vaan kirjoitimme muutoksesta vain kirjanpitäjällemme sekä laskutettaville tahoille. Hennaksia käytin omassa työssäni eräiden projektien rinnalla, missä laskutus oli sovittu ennen osakeyhtiöliittoa. Tämähän sekoittaa varmasti eri tahoja. Onneksi he ovat kuitenkin mukautuvia ja riittää, että ilmoittaa laskutusosoitteen muutoksesta ja tiedottaa, mitä on tapahtunut. Kiitos siitä!

Testijakson päätteeksi halusimme päästä eroon näistä ongelmista. Kun viimeisin isompi Hennaksi-projekti oli loppunut, aloitimme uuden pohdinnan. Tämän pohdinnan jälkeen päädyimme lopulta poistamaan sanan lopusta on-yhdistelmän ja nyt nimemme on Elentari Oy. Päädyimme Jari Parantaisen erinomaiseen loppukaneettiin: ”Jos haluat pelata varman päälle, valitse nimeksi täysin keksitty sana. Se on helpointa saada rekisteröidyksi aukottomasti ikiomaksesi.” Emme ihan keksittyä sanaa valinneet, vaan maiskuttelimme sen suuhun paremmin sopivaksi.

Ps. Tiedoksi sinulle – Power couple is here

Kieli pitkällä odotat varmaankin sitä seuraavaa askelta, eikö? Seuraava askel on helppo ottaa kesäloman jälkeen. Mieleen hiipii silloin monia uusia ideoita sekä tietysti myös toteutettavia sellaisia. Mieheni on loistava esimerkki mukautuvasta ammattilaisesta ja tiedonjanoisesta tekijästä. Yhdessä saamme aikaan varsin erinomaisen kokonaisuuden. Elokuun aikana Elentari Oy esittelee uuden oman projektinsa. Siinä yhdistyvät perheemme voimat – loistava seuraava askel kohti uutta. Yrittäjyys sykkii sisälläni ja rakastan sitä tekemisen tunnetta.

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen

Blogitekstin kirjoitti digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin moniosaaja

Henna Eklund | Punakynäpaholainen

Moniosaajat ovat tulevaisuutta. Olen kirjoittaja, copywriter sekä punakynäpaholainen. Olen viestinnän moniosaaja ja ”ikiharjoittelija” eli nälkäni oppia lisää ei lopu koskaan. En suostu vain pintapuolisten asioiden hallintaan, koska teen enemmän. Haluan tutustua ja tarkkailla ympäröivää maailmaa. Kiinnitän huomiota juuri eri tapoihin hoitaa viestintä ja markkinointi ja avaan huomioitani tässä blogissa.