Hennaksi | Henna Eklund Kustannustoimitus | Hennaksi

Punaisen langan metsästys | Hennaksi Kustannustoimitus

Lisätietoja

 

kirjat  |  julkaisut  |  kustannustoimitus  |  oikoluku | sisältösuunnittelu


 

Mihin se äidinkielen opettaja pääsisi perustyöstään eli oikoluvusta ja rakenteiden korjauksesta? Onneksi on minulla on myös näkemystä graafisesti, joten taittaminenkaan ei ole ongelma. Mitä on kustannustoimitus? Mitä taitoja julkaisujen tekeminen vaatiikaan?

 

Kirjoitin kustannustoimittajan työstä blogipostauksen, missä kuvailin osin tarkastikin sen, mitä kustannustoimittajan työ pitää sisällään. Ei se hirveästi äidinkielen opettajan perustyöstä eroa, kun ajatellaan entisajan opinnäytetyökursseja ammattioppilaitoksessa tai sitten nykyisiä maturiteettien tarkastussessioita ja opinnäytetöiden tekokursseja ammattikorkeakoulussa. Hyvä kustannustoimittaja näkee siis kokonaisuuden, ja osaa rakentaa kirjaan punaisen langan, joka pitää tarinan kasassa. Aloitin kustannustoimittajan työt Hanna Ikosen kanssa, kun lähdin hänen kanssaan tekemään Pieni pala taivasta -kirjaa. Siitä laajensimme Pieni pala taivasta -runokirjaan ja joulukuussa 2018 julkaisimme kolmannen teoksen Pieni pala minua. Kirjojen tekeminen tuo mukavaa vaihtelua perussisällöntuottajan arkeen.

 

Olen rakentanut myös omankin julkaisun, kun kokeilin uutiskirjeiden mahtia urani alkuaikoina. Halusin testata, mihin uutiskirjeestä on. Täytyy sanoa, että sain ihanaa palautetta tekemistäni tarinoista. Siksi koostinkin niistä hyvän mielen -julkaisun omille sivuilleni. Silja Muoto ja 7 kielivinkkiä kotikäyttöön oli ihan mielenkiintoinen tehdä. Sieltä löydät vinkkejä peruskielivirheisiin ja niiden selättämiseen.

 

Joskus tarvitset vain ulkopuolisia silmiä – oikolukua? Jos haluat, voin katsoa julkaisusi läpi ja kertoa, mihin kirjoitusvirheisiin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Älä pelkää – en ole punakynäpaholainen. Tämä on vain ajatuksena ja pohdittavaksi. Kuka työntekijä uskaltaisi sanoa esimiehelle tai toimitusjohtajalle, että viesteissä sosiaalisessa mediassa, kotisivuilla tai sähköpostissa oli paljon kielivirheitä ja teksti näytti lapsen tekemältä? Työntekijä ei ainakaan uskalla antaa palautetta, ja kaveritkin yleensä tyytyvät vain nyökkäilemään. Joskus olen kuullut, että rekrytointiprosessissa sen hakijan hakemus valitaan, kenen kieli vaatii vähiten oikolukua.

 

Kukaan ei ole seppä syntyessään, ja taidot voi aina oppia. Onneksi on meitä, joilta saat sen avun, jota tarvitset. Ota yhteyttä ja laitetaan tekstisi kuntoon – julkaisuissa, uutiskirjeissä, blogeissa, verkkosivuilla kuin myös painotuotteissa.

 

Olen tehnyt mm. seuraavat julkaisut:

 

 


Henna sai luettavakseen ja muokattavakseen äärettömän henkilökohtaisia tapahtumia ja kokemuksiani. Näin pisteet ja pilkut löysivät oikealle paikalle. Parasta tässä oli, että Henna otti kokonaisvaltaisesti myös persoonani huomioon. Minusta on erittäin ammattimaista, että tekstin sisältö ei kuitenkaan muuttunut Hennan käsittelyssä, vaan sinne jätettiin paljon ”hannamaisuuksia”. Tämän projektin jälkeen ei ole edes tarvinnut miettiä, että turvautuisin muihin tekijöihin. Tällä hetkellä saan Hennalta kokonaisvaltaista vankkaa tukea tulevaisuuteni rakentamiseen osaamiseni markkinoinnissa ja siitä viestimisessä.

 

Hanna Ikonen, kirjailija 


 

Haluatko, että minä autan sinua kirjoittamaan tekstin, kirjan, tekemään julkaisun yrityskäyttöön?

Kaipaatko apua kirjoittamisessa?

Ota yhteyttä!

 

 

Copyright © 2019 Hennaksi - All Rights Reserved. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuoja- ja rekisteriseloste + jotain evästeistä. Yhteystiedot: henna(@)hennaksi.fi. Hennaksi | Henna Eklund | Y-tunnus: 2862663-8 | Oulu, Finland | p. +358 (0)50 536 2381