Rekrytointiviestintä kaipaa suunnitelman. Onko sinulla jo sellainen? Kirjoitin rekrytoinnin näkökulmista tuoreimmassa blogitekstissäni. Usein tiedämme, mitä pitikään huomioida tai mitkä asiat piti vähintään esitellä? Mikä ero olikaan ansioluettelolla ja CV:llä? Miten CV:stä saatiin keskusteleva, informatiivinen, houkutteleva? Rekrytointiviestintä kaipaa suunnitelman, ja sitä suunnitelmaa tehdessä on hyvä käyttää myös ajoittain ammattilaisen apua.
Työnhaku on saanut monella tavalla uudet kasvot viime vuosien aikana. Ensivaikutelma pyritään tekemään monella tavalla. Ennen luotimme kirjoitettuun, nyt sen tueksi ovat tulleet niin kuvat kuin myös videot. Sisältö on kuitenkin kaikissa olennaisesti keskiössä ja siksi kaikella rekrytointiviestinnällä tulisi olla oma suunnitelmansa. Sisällöt ovat tärkeitä, jokainen meistä tekee omanlaisensa. On kuitenkin hyvä, että niillä on se punainen lanka, joka ohjaa niin tekijää kuin kokijaa.
Kirjoitin aiemmin hyvän blogi-päivityksen siitä, miten toiselle voi antaa suosituksen LinkedInissä. Mielestäni se on olennaista jo tässä maailmassa – miten voidaan kehua toista ja suositella toisen kykyjä. Joko sinulle on suositus? Haluaisitko kirjoittaa sellaisen hyvälle työntekijälle? Lue ohjeistukseni ja ota ne omaksesi.
Työnhakua tapahtuu kaiken aikaa. Kun töistä kuuluttaa, pitää huomioida muutamia asioita. Missä haluat ilmoittaa avoinna olevasta työpaikasta? Riittääkö, että kuulutat siitä esim. yrityksesi verkkosivuilla vai pitäisikö hakemus luoda jonnekin muualle, esim. TE-toimiston sivuille tai verkkopalveluihin. Laitoin alle muutaman vinkin, mitä yrityksen tulisi huomioida hyvässä työpaikkailmoituksessa. Mielestäni tärkeintä yrityksen rekrytoinnissa on miettiä aluksi ja listata konkreettisesti seuraavat asiat: Millaiseen työhön työntekijää etsitään? Millaista ammattitaitoa edellytetään? Mitä yritys tarjoaa tulevalle työntekijälle? Ohessa on lisäksi malli.