Kuukauden liikekumppani -henkilötarinat | BNI

Yksinyrittäjä kaipaa verkostoja. Siispä nuorkauppakamaritoiminnan lisäksi olen ollut mukana monenlaisissa yhdistyksissä ja yhteisöissä. Eräs yhteisö on BNI ja BNI Magnet Oulu. Toimin vuoden verran 03/2019 – 02/2020 somevastaavana ja samalla kirjoittelin myös kuukauden liikekumppaneiden esittelyt. Haastattelin liikekumppanin, kirjoitin henkilötarinan, otin valokuvat tai haastateltava toimitti valokuvat, ja lopuksi rakentelin näistä yhdessä haastateltavan kanssa julkaistavan kokonaisuuden.

 

Mikä sai minut kirjoittamaan nämä henkilötarinat? Olen tehnyt elämäni aikana paljon yhdistystoimintaa. Tärkeimpiä tekijöitä tällaisille ryhmille ovat mielestäni jäsenet. Siitä lähti idea liikkeelle, että kirjoitan ja tuon markkinointimielessä eteen tämän henkilön ahertamisen yhteisön eteen. BNI:ssä mottona on Givers Gain, joten kuukauden liikekumppani on omansa tehnyt tämän moton eteen.

 

Mitä Kuukauden liikekumppani -henkilötarinoissa kerrotaan?

Näissä henkilötarinoissa halusin tuoda esiin positiivisessa mielessä tekijöitä. Ideana oli esitellä palkittu jäsen, millainen ihminen hän on ja mikä ajoi hänet toimintaan mukaan. Samalla myös tutustuin tähän henkilöön paremmin. Se oli eräänlainen win-win. Lisäksi pääsin näyttämään oman osaamiseni kirjoittamisessa paremmin yhteisölleni, koska BNI:ssä pitää tuntea toinen, että voi suositella häntä eteenpäin.

 

Kuukauden liikekumppaniksi valitaan liikekumppani, joka on ko. kuukauden aikana tehnyt eniten ryhmän eteen eli antanut suosituksia, tehnyt kauppaa sekä tuonut vieraita viikottaiseen myyntikokoukseen. Jos ajatellaan liikekumppani-termiä, huonojen liikekumppaneiden kanssa ei kannata töitä tehdäkään. Mielestäni tämä on oivallinen tapa nostaa esiin aktiivisia tekijöitä yhteisöstämme.

 

Alla listaus jutuistani, mitkä kirjoitin BNI Magnet Oululle. Kuukauden liikekumppani -henkilötarinat, jotka julkaistiin BNI Oulu Magnetin Facebook-sivuilla:

 

Kuten huomaat, Hennaksi maailma kuulostaa mielenkiintoisemmalta. Kiitos jokaiselle artikkelisarjaan osallistuneelle magneettiselle liikekumppanille. Nämä kertovat kirjoittamistyylistäni, ne näyttävät tarinallistamistaitoni sekä ovat upea työnäyte tätä työtäni ja yrittämistäni silmällä pitäen. Kiitos, että sain tehdä teistä tuollaiset!

 

Kaipaako yrityksesi henkilötarinoita? Haluatko nostaa tekijäsi esille paremmin tai nostaa asiakkaiden ajatukset esiin? Ota yhteyttä ja keskustellaan!

 

Hennaksi sosiaalisessa mediassa

 

Kaipaako yrityksesi henkilötarinoita? Haluatko nostaa työntekijäsi esille paremmin tai nostaa asiakkaiden ajatukset esiin? Kysy lisää klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

 

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)

Päivämäärä
Aihealue
Henkilötarinat
#
henkilötarinat, sisällöntuottaja, tekstinikkari