Henkilötarinat | Oulun Tervaporvarien NKK

  • Hennaksi - Yhdistystoimintaa ja yhdistysviestintää

Vuonna 2016 olin mukana Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin hallituksessa. Osa yhdistystoimintaa on juuri viestintä ja monipuolinen sellainen. Pestini ohella toimin tiedotustiimissä. Yksi osa toimintaa oli vastata keskeisestä tiedotuskanavasta eli uutiskirjeestä – Terva-Eemelistä. Oikoluin uutiskirjeen, kirjoitin henkilötarinat, otin valokuvia ja rakentelin siitä yhdessä muun tiedotustiimin kanssa toimivan kokonaisuuden.

 

Mikä sai minut kirjoittamaan nämä henkilötarinat? Olen tehnyt elämäni aikana paljon yhdistystoimintaa. Aloitin hommat yliopistoaikana opiskelijayhdistyksestä ja lopetin viimein nuorkauppakamariin. Yhdistystoiminta, kokouskäytännöt, asiakirjahallinta, projektityö, tapahtuman järjestäminen – kaikki nämä termit tulivat varsin tutuiksi kuten myös toimet jokaisessa toimessa. Jokaisessa yhdistyksessä oli omat tapansa toimia, mutta peruskäytännöt olivat samat. Luottamusmiehenä näin myös ammattijärjestöpuolen sekä yhteysopettajana pääsin mukaan toisella tavalla. Tärkeintä kaikessa tässä oli kuitenkin verkostoituminen, ihmisten tapaaminen sekä yhteistyökumppaneiden löytäminen. Matkalta haaviini on jäänyt useita. Halusin aukaista sen toiminnan läheltä ja tuoda sen samaistuttavaksi.

 

Mitä Kuukauden tervaporvari -henkilötarinoissa kerrotaan?

 

Yksi projektini Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamarissa oli Kuukauden Tervaporvari -henkilötarinat. Se oli oma ideani ja halusin tuoda esiin positiivisessa mielessä yhdistyksemme tekijöitä. Ideana oli esitellä palkittuna vuonna nuorkauppakamarimme jäseniä, millaisia ihmisiä he ovat muuten ja mikä ajoi heidät toimintaan mukaan. Samalla myös tutustuin näihin ihmisiin paremmin.

 

Alla listaus jutuistani, mitkä kirjoitin vuonna 2016 Terva-Eemeliin Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamarin uutiskirjeeseen. Näistä teksteistä voisi ottaa nykyväki mallia myös kirjoitusasun puitteissa. #punakynäpaholainen

 

Kuukauden Tervaporvari -henkilötarinat, jotka julkaistiin Terva-Eemelissä:

 

Kuten huomaat, Hennaksi maailma kuulostaa mielenkiintoisemmalta. Kiitos jokaiselle artikkelisarjaan osallistuneelle ”tervikselle”. Nämä kertovat kirjoittamistyylistäni, ne näyttävät tarinallistamistaitoni sekä ovat upea työnäyte tätä työtäni ja yrittämistäni silmällä pitäen. Kiitos rakkaat!

 

Kaipaako yrityksesi henkilötarinoita? Haluatko nostaa tekijäsi esille paremmin tai nostaa asiakkaiden ajatukset esiin? Ota yhteyttä ja keskustellaan!

 

Hennaksi sosiaalisessa mediassa

 

Kaipaako yrityksesi henkilötarinoita? Haluatko nostaa työntekijäsi esille paremmin tai nostaa asiakkaiden ajatukset esiin? Kysy lisää klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

 

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)

Päivämäärä
Aihealue
Henkilötarinat
#
henkilötarinat, sisällöntuottaja, tekstinikkari