Tekstisuunnittelu ja opastetaulut | Rokua Geopark

Matkailuviestinnässä olennaista on nostaa paikka tarinan tai historian kautta esiin. Keskiöön nousee tekstisuunnittelu. Hyvin suunniteltu teksti antaa elämän markkinoitavalle alueelle ja sen ympäristölle, tekee siitä houkuttelevan. Millaiset ihmiset ovat ennen kulkeneet ympäröiviä seutuja, millaisia tapahtumia alueella on ollut, mitä merkittävää alue on tuonut yhteisölle ja ympäristölle?

 

Tekstisuunnittelu on rakkainta työtäni. Haluan tutustua, rakentaa raamit ja lopuksi julkaista sävähdyttäviä, houkuttelevia sekä mukaansatempaavia tarinoita. Pääsin kurkistamaan tällaisen tarinan luomiseen yhteistyössä Mainostoimisto Greystonen kanssa, kun suunnittelimme heidän kanssaan mainostaulut Rokua Geoparkin alueelle. He tekivät visuaalisen ilmeen, kun minä avustin heitä tekstien kanssa. Rakensimme alueelle yhteensä seitsemän taulua.

 

Mikä Rokua Geopark on?

 

Rokua Geopark -nimi ei varmasti heti aukea. Rokua on useammalle ystäväpiirissäni tuttu, mutta kun perään lisätään Geopark, osalla naama vetäytyy vienoon epätietoisuuden tilaan. Geoparkilla viitataan maailmanlaajuiseen Geopark-verkostoon, joka on UNESCO:n suojeluksessa oleva ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkosto. Rokua Geopark kattaa alueen, joka ulottuu Muhokselta aina Manamansaloon asti. Se ei tarkoita siis yhtä aluetta Rokuaa, vaan hieman laajempaa aluetta.

 

Toteutin projektin yhdessä oululaisen mainostoimisto Greystonen kanssa. Greystone on jo pitkään toiminut Oulun alueella. He ovat tuottaneet mielenkiintoisia kokonaisuuksia matkailuun esitteistä aina isompiin juhlajulkaisuihin asti. Heillä on lujaa ammattitaitoa monenmoiseen ja oli ilo päästä täydentämään heidän osaamistaan omalla ammattitaidolla.

 

Työ vaati pitkän rupeaman, mutta taulut saatiin valmiiksi ja vastaanottaja oli tyytyväinen. Valmiit taulut sijoitettiin Geopark-alueelle kaikkiin olennaisimpiin kohteisiin ja kyläpaikkoihin. Projekti oli ihana, ja matkailuala on mielenkiintoinen maaperä, missä tarinalle on tarvetta. Haluaisin tehdä näitä projekteja enemmän.

 

 

 

Kaipaako matkailualan yrityksesi opastauluihin tekstisisältöjä tai muuten sisältösuunnittelua? Oletko mainostoimisto ja haet sujuvaa sisällöntuottajaa sekä kirjoittajaa projektiisi? Ota yhteyttä!

 

Henna Eklund | Sisällöntuottaja ja viestinnän ammattilainen (Oulu, Finland)

Päivämäärä
Aihealue
Matkailutekstit
#
matkailu, matkailutekstit, sisällöntuottaja, tekstinikkari